INGA ARTIFICIELLA KONSERVERINGSMEDEL

Burger King Sverige har skapat och lanserat en meny som är nästintill helt utan artificiella färgämnen, smakämnen och konserveringmedel. Vi tycker att sådan mat blir godare helt enkelt och använder istället naturliga tillsatser som finns i många grönsaker, frukter och som inte framställts syntetiskt.

 

FLAME-GRILLAT SEDAN 1954

Sedan David Edgerton och Jim McLamore öppnade sin första restaurang i Miami 1954 har Burger Kings signum varit att grilla sina burgare över en öppen låga och köttets saftighet och kvalitén har alltid varit i fokus. Det är också därför våra burgare innehåller 100% nötkött och naturliga aromer, utan tillsatser, färgämnen och smakämnen som tar bort fokus från den goda smaken. Idag kan du njuta av tre storlekar av kött i vårt sortiment: Angus (150g), Whopper (113g) och Hamburgare (48g). Sedan våren 2019 går det även att beställa vårt växtbaserade kött som även det grillas. För att verkligen visa på hur likt det smakar animaliskt kött utmanade vi våra gäster i en 50/50 kampanj att lyckas känna skillnaden mellan nötkött och växtbaserat. De var så lika att hela 42 % gissade fel, vågar du testa?

HAVE IT YOUR WAY

Bra mat för alla betyder även att hos oss finns det något för just dig. Här kan du variera din mat och prova något nytt vid varje besök. Oavsett om du är sugen på vår saftiga Whopper, en krispig kycklingburgare eller en lättare sallad så kan våra gäster känna sig säkra i att deras mat alltid är tillagad på beställning. Hos oss är det även enkelt att ta det gröna valet och beställa vår goda Plant Based burgare. Och för alla flexitarianer där ute – du kan nu välja mellan kött, kyckling, halloumi eller plantbaserat protein i vårt premiumsortiment "Lovers". Redan nu består 46% av allt inköpt protein på Burger King Sverige av något annat än rött kött.

Valfrihet för oss betyder inte bara att du kan välja mellan olika burgare och menyer men även att du kan beställa mat efter hur hungrig du är eller efter dina personliga val. Vi lever trots allt efter ordspråket ’have it your way’. Det är därför vi erbjuder mindre versioner av våra mest populära burgare, såsom Whopper Jr, men även möjligheten till att ta bort och lägga till ingredienser. Och även fast grillning är ett av de nyttigaste sätten att tillaga kött så vill vi ge valmöjligheten till nyttigare alternativ. Varje restaurang har därför nutritionsguider där gästen själv kan se innehåll och ingredienser för att få full kontroll över deras egna val.

RÅVAROR

Vi har alltid varit selektiva med ingredienserna vi köper in och våra grönsaker är inget undantag. Vi ser alltid till att du får färska grönsaker i din burgare genom att skära upp all lök och tomat i restaurangen. Skillnaden blir stor med krispig lök och saftig tomat.

Vad vore även en burgare utan ett saftigt bröd? Vårt Whopper-bröd är bakat i mellan-Sverige med mjöl ifrån närliggande kvarnar. För ökad hållbarhet fryses brödet direkt i produktion för att sedan transporteras till våra restauranger, tinas och sedan rostas för att varje gäst ska få ett gyllene brunt bröd som omfamnar och håller ihop alla ingredienser.

 

Vi återvinner frityroljan genom Svensk Fettåtervinning och har även tagit bort allt transfett och palmolja från våra fritöser. Dessutom är vårt kaffe både Krav- och Rättvisemärkt, vår fisk är MSC certifierad och vår mjölk är ekologisk.

VISSTE DU ATT?

När våra gäster köper Löfbergs Fairtrade kaffe hos oss så bidrar detta till med till en socialt, miljömässig och ekonomisk utveckling för kaffeodlare:

 

LOGISTIK, LEVERANTÖRER OCH MATSÄKERHET

Leveranser av mat och produkter till våra restauranger är byggt på ett sätt så vi distribuerar varor så effektivt som möjligt. Vi har ett effektivt logistiskt system med en distributör som levererar huvuddelen av restaurangernas varor. Varornas förpackningar är anpassade så att de skall kunna packas optimalt och på så vis minimera antalet transporter.

På Burger King ställer vi höga krav på våra råvaror och har därför nära kontakt med våra leverantörer för att driva hållbar utveckling. För att säkerställa att våra leverantörer följer vår filosofi om ansvarsfulla inköp, har vi en strikt leverantörskod som kommunicerar våra krav och förväntningar.

Burger King arbetar aktivt med livsmedelssäkerhet genom ett robust kvalitetssäkringsprogram som sträcker sig från våra leverantörer till restauranger med syfte att säkerställa kvalité fram till att produkterna serveras till våra gäster.

Vi minskar potentiella säkerhetsrisker genom att rutinmässigt utföra leverantörsrevisioner när vi godkänner både nya leverantörer och nya produkter.